Tuesday 11 August 2009

Slaap Saartje Slaaaaaap

In het begin was het een hele strijd om Sarah in slaap te krijgen. Toen ze heel klein was, was ze pas om 12u ’s nachts in slaap. Met het groter worden is het steeds vroeger en vroeger geworden. Nu slaapt ze om 9u ’s avonds. Eerst sliep ze in een kamer alleen en werd ze wakker een paar keer in de nacht en weende ons alijd uit het bed. Daarna hebben we haar bedje bij ons gezet om dat de winter in aantocht was en de kamer waarin zij sliep veel te koud was.

Dan ging Saartje met haar vader voor twee weken naar Zimbabwe, waar ze met haar papa in hetzelfde bed sliep, omdat er geen andere plaats was om te slapen. Je kan je voorstellen als ze terug kwam dat ze bij ons in het bed wou slapen. Aangezien ze toen ziek was , sliep ze twee dagen tussen ons in. Maar daarna moest ze weer in haar eigen bedje slapen. Dus telkens als we gingen slapen en Sarah in haar bedje zetten dan begon ze te wenen en wou ze bij ons slapen.

Niet zo lang geleden was ze in staat om van haar bedje in ons bed te kruipen. Dus zetten we nu haar bed ver van ons bed vandaan. Natuurlijk was ze daar niet mee eens en weer als we haar in haar bedje zetten om te slapen , krijste ze heel het gebouw bij elkaar. Pas na tien of twintig minuten ziet ze in dat het niet helpt en gaat slapen met wat na snikken.

Nu zijn we op een punt gekomen dat als we Saartje te slapen leggen , ze meteen gaat liggen. Dan leggen we de dekens over haar. En dan zegt ze: “ sleep Sarah” of wel “slaap Sarah”. En dat is toch zo schattig te horen. En voor je het weet hoor je ze snurken. Ze word wel wakker een paar keer per nacht maar dat is omdat haar dekens dan zijn afgevallen. Zodra je op staat gaat ze liggen en wacht tot je haar weer met liefde toedekt.

No comments:

Post a Comment